Palm Court Retail Complex

Miami, Florida

Long thin sections of blue glass are attached vertically to the facade around the store fronts – intended to look like rain.

Influenced by Miami’s tropical and unpredictable weather, the Palm Court Shopping Center aimed to create “crystallised showers of sunlight” with the blue glass fins that front his shopping centre in the Miami Design District.

Split over two levels, the building accommodates a row of shops that all face onto a plaza. Long thin sections of blue glass are attached vertically to the facade around these store fronts – intended to look like rain.

The fins extend out from the roof and down almost 13 metres to the ground, creating a curtain that partially encloses corridors in front of the boutiques on both floors – which looks like “small streets.” The louvres let sunlight into the spaces, while forming areas of dappled shade and allowing air to flow through.

Key Facts

Location:  Miami, Florida
Value:  $4 Million
Builder: Coastal Construction

2019-03-15T21:53:12+00:00